Instància lliurada al regidor dels Serveis Viaris de l’Ajuntament de Vilanova el 15 de gener de 2004

 

 

Motivats per la voluntat de mantenir la col·laboració amb l’Ajuntament a fi de garantir les mesures adequades per a la seguretat viària, especialment dels vianants, volem aportar, per al seu coneixement, unes observacions en relació amb alguns passos de vianants que creiem necessari que els serveis públics municipals arreglin/restableixin.

 

Per tot això Vilanova i la Geltrú demana que l’Ajuntament actuï en conseqüència per tal d’evitar accidents de trànsit que la ciutadania es pot estalviar.

 

Passos de vianants eliminats per obres:

 

1. Carrer del Gas (al Sud de la cruïlla amb el carrer Conxita Soler): No s’ha restablert el pas de vianants després de les obres i el reasfalt al setembre de  l’any passat. Cruïlla amb força trànsit de vianants.

 

2. Carrer del Gas (al Nord de la cruïlla amb el carrer Pere Riudor): No s’ha restablert el pas de vianants després de les obres i el reasfalt al setembre de l’any passat. És pas de poc ús però evita que els vehicles aprofitin la llarga recta entre el carrer Conxita Soler i el Passeig Marítim per a agafar massa velocitat.

 

3. Carrer de la Immaculada Concepció (a l’Est de la cruïlla amb el carrer del Gas): No s’ha restablert el pas de vianants després de les obres i el reasfalt al setembre de l’any passat. Cruïlla amb força trànsit de vianants. Inici d’un tram molt estret amb vianants que necessàriament passen per la calçada per la falta de voreres amb suficient amplada.

 

4. Carrer de la Llibertat (al Nord de la cruïlla amb el carrer Conxita Soler): Quan es va reformar la plaça davant de l’Església, es va preparar un pas de vianants sense barreres arquitectòniques, però no s’hi ha pintat mai. Fa un any, a una reunió al Centre Cívica del Barri de Mar, una veïna ho va recordar al regidor de la via pública i aquest va prometre fer el pas de seguida. El pas continua sense fer-se.

 

5. Rambla de la Pau (a la cruïlla amb els carrers Forn del Vidre i Marquès del Duero): No s’ha restablert el pas de vianants després de les obres i el reasfalt fa dos mesos aproximadament. És una cruïlla amb moltíssim trànsit de vianants i bastant complicada perquè no és molt clar si els cotxes del carrer Forn de Vidre tenen preferència respecte als cotxes de la Rambla de la Pau o a l’inrevés. Abans, com a mínim, tothom es  parava per la preferència evident dels vianants marcada pel pas. Molts conductors consideren el pas eliminat definitivament i ja no paren per a deixar passar els vianants.

 

Passos de vianants invisibles per falta de manteniment:

 

6. Carrer de Josep Coroleu (al Sud de la cruïlla amb l’Avinguda Cubelles): Pas pràcticament invisible. És fàcil que els cotxes que vénen de l’Avinguda Cubelles i giren al Sud pel carrer Josep Coroleu no s’adonin que hi ha un pas de vianants amb semàfor en verd.

 

7. Carrer de Josep Coroleu (al Nord de la cruïlla amb l’Avinguda Cubelles): Pas pràcticament invisible. És fàcil que els cotxes que vénen de l’Avinguda Cubelles i giren al Nord pel carrer Josep Coroleu no s’adonin que hi ha un pas de vianants amb semàfor en verd.

 

8. Carrer de Josep Coroleu (al Nord de la cruïlla amb el carrer Ramón i Cajal): Pas pràcticament invisible. És un pas sense semàfor i és fàcil que els cotxes no s’adonin que hi ha un pas de vianants.

 

9. Carrer de Josep Coroleu (al Sud de la cruïlla amb el carrer Pelegrí Ballester): Pas encara no totalment invisible, però ho serà molt aviat. L’experiment de posar un tipus de senyalització més resistent ha fallat perquè les franges blanques es tornen grises per causa dels pneumàtics dels cotxes.

 

10. Carrer de Josep Coroleu (al Sud de la cruïlla amb l’Avinguda Francesc Macià): Pas pràcticament invisible. És fàcil que els cotxes que vénen de l’Avinguda Francesc Macià i giren al Sud pel carrer Josep Coroleu no s’adonin que hi ha un pas de vianants amb semàfor en verd.

 

11. Carrer de Josep Coroleu (al Nord de la cruïlla amb l’Avinguda Francesc Macià): Pas encara no totalment invisible, però ho serà molt aviat. És fàcil que els cotxes que vénen de l’Avinguda Francesc Macià i giren al Nord pel carrer Josep Coroleu no s’adonin que hi ha un pas de vianants amb semàfor en verd.

 

12. Carrer de Josep Coroleu (al Sud de la cruïlla amb el carrer Recreo): Pas encara no totalment invisible, però ho serà molt aviat. És un pas sense semàfor i és fàcil que els cotxes no s’adonin que hi ha un pas de vianants.

 

13. Carrer de Josep Coroleu (al Sud de la cruïlla amb el carrer de l’Aigua): Pas pràcticament invisible. És fàcil que els cotxes que vénen del carrer de l’Aigua i giren al Sud pel carrer Josep Coroleu no s’adonin que hi ha un pas de vianants amb semàfor en verd.

 

14. Carrer de Josep Coroleu (al Nord de la cruïlla amb el carrer de l’Aigua): Pas pràcticament invisible. És fàcil que els cotxes que vénen del carrer de l’Aigua i giren al Nord pel carrer Josep Coroleu no s’adonin que hi ha un pas de vianants amb semàfor en verd.

 

15. Carrer de Josep Coroleu (al Sud de la cruïlla amb el carrer de Sant Onofre): Pas pràcticament invisible. És un pas sense semàfor i és fàcil que els cotxes no s’adonin que hi ha un pas de vianants.

 

16. Carrer de Miquel Guanse (al Sud de la cruïlla amb el carrer de Ca l’Escoda): Pas pràcticament invisible. És un pas sense semàfor i és fàcil que els cotxes no s’adonin que hi ha un pas de vianants.

 

Pas de vianants obstruït:

 

17. Passeig Marítim (a l’Est de la cruïlla amb el carrer del Gas): L’accés al pas de vianants des del Sud es troba obstruït per contenidors de brossa des de fa, almenys, mig any.

 

Pas de vianants que sobra:

 

18. Avinguda de Francesc Macià (a l’Est de la cruïlla amb la Rambla Samà): Fa més d’un any, es va convertir aquest tram de l’Avinguda Francesc Macià en carrer de vianants. Malgrat això, es manté un pas de vianants amb semàfor per a creuar el carrer. No perjudica els vianants perquè no n’hi ha cap que pari quan el semàfor es torna vermell, però evidentment perjudica el respecte als senyals de trànsit.