Proposta per a reformar la Plaša Neus i peatonalitzar el c/Bomba
Vilanova i la Geltr˙ Camina proposa, dins de les actuacions subvencionades per la Llei de Barris, reformar lĺentorn de la Plaša de les Neus. Concretament proposem ampliar les voreres a ambdˇs costats de la Pl. Neus i peatonalitzar el c/Bomba i el petit tram que connecta el c/Aigua amb el c/Sant Gregori.

Lĺobjectiu de la proposta Ús donar continu´tat a la Rambla Principal cap a lĺHospital Sant Antoni amb un itinerari atractiu, segur i c˛mode pels vianants. Encara que aquest tram Ús un important eix pels vianants, no ofereix actualment condicions dignes per a ells; les voreres sˇn gairebÚ inexistents, i la calšada Ús, en principi, reservada als cotxes.

A mig termini proposem tambÚ peatonalitzar el c/Horts i semi-peatonalitzar el tram entre aquest carrer i el c/Bomba. Per a aquest ˙ltim tram proposem donar-li estatus de carrer residencial, o sigui permetre el pas dels cotxes, per˛ amb una velocitat mÓxima de 20 km/h i respectant la preferŔncia dels vianants.


L'aspecte que Vilanova Camina proposa donar a la Plaša de les Neus (a la imatge petita es veu l'aspecte actual). Les voreres serÓn mÚs Ómplies, i s'ha substituit l'aparcament en bateria amb aparcament en filera per a cÓrrega i descÓrrega.

Representaciˇ grÓfica de la nostra proposta. L'Órea de color gris fosc serÓ zona de vianants.


Es proposa peatonalitzar el c/Bomba i fer una petita plaša amb arbres i bancs a la confluŔncia entre aquest carrer i el c/Manuel de Cabanyes.